En föreställning om förmågan att känna kärlek. Om att växa som människa genom erfarenheter av livets mörka och ljusa sidor. Om nödvändigheten att leva livet fullt ut för att kunna bli riktigt levande.

 

 

Edward är en bortskämd och uttråkad porslinskanin. Han lever i en skyddad tillvaro i en fin barnkammare och älskas innerligt av den 10-åriga Abilene. Men själv vet han inte vad kärlek är. Han är för självupptagen för att ens tänka på saken. Till den dag då han faller överbord från en stor båt och hamnar i dyn på havsbottnen. Det blir början på hans livs resa. En resa fylld av nya erfarenheter och nya förunderliga känslor som sorg, hopplöshet och glädje. Och kärlek.

Gradvis börjar Edward att lyssna till andra människor och upptäcker så småningom att han har ett eget litet hjärta som bultar därinne i porslinskroppen.

 

Produktionen är ett samarbete mellan Thales Teater och den franska gruppen Collectif Masque.

 

 

 

Teaterkritikern Theresa Benér om föreställningen:

 

"I Edward Tulanes fantastiska resa möter Boel Marie Larsson och Thales Teater det konstnärliga universum som ryms i varje individs skapande blick. Porslinskaninen Edward kastas från privilegierat överklassliv ut i en verklighet av omväxlande sociala prövningar. Han drunknar, räddas, hamnar på en sophög, lever fiskarliv och mycket mer.

Den i sig livlösa dockan antar olika personligheter utifrån en mängd egenskaper som projiceras på honom av barn och vuxna. Alla de rollfigurer som under resans gång formar kaninens livsepisoder spelas av Boel Marie Larsson. Med masker, kostymdetaljer, enkla attribut och en uppsjö dialekter gestaltar hon ett rikt persongalleri under den timslånga föreställningen. Hon får naturligtvis god hjälp av Marta Cicionesis intima, suggestiva scenografi i fickformat, liksom av fransk-argentinska Mariana Araoz osentimentala, vakna regiöga och Johannes Janssons musik. Thales Teater och Collectif Masque visar att stora teateräventyr kan utspelas i små rum – men det kräver en precision i spelet, som i sin tur engagerar publikens medskapande fantasi."

 

Publicerad 19/6 2013

 

 

 

 

Produktionsuppgifter:

 

Baserad på Kate di Camillo´s bok

The Miraculous Journey of Edward Tulane

 

Dramatisering: Boel Marie Larsson och Mariana Araoz

Medverkande: Boel Marie Larsson

Regi: Mariana Araoz

Regiassistent & dockteater-konsult: Charlotte Elm Ravn

Scenografi: Marta Cicionesi

Masker & docka: Etienne Champion

Film, foto & ljud: Mårten Hård

Musik: Johannes Jansson

Ljusdesign: Ilkka Häikö

Kostym: Ingalena Hyrkäs

Fartyg: Carsten Nilsson

Körsnär: Jan Persson

 

Målgrupp: skolföreställningar åk F-6, familjeföreställning fr 6 år och uppåt.

Längd: 55 min

Maxpublik: 100 pers

Spelyta: 6 x 6 m

Takhöjd: 3 m

Mörkläggning: Ja

Byggtid/rivtid: 3 h / 2 h

 

Subventionsberättigad via Riksteatern Skåne

 

Produktionen stöds av Statens Kulturråd, Region Skåne, Konstnärsnämnden, Simrishamns kommun, Sparbanken Syds Stiftelse och Thales Film & Teater.

 

 

 

Kontakt:

 

Boel Marie Larsson, turnéledare

Tel 0708 - 29 06 41

 

Mårten Hård, teatertekniker

Tel 0709 - 200 628

 

http://scenkonstportalen.riksteatern.se/produktion/637

 

www.collectifmasque.com

 

THE MIRACULOUS JOURNEY OF EDWARD TULANE

Copyright © 2006 by Kate Di Camillo

Originally published by Candlewick Press

used with the permission of Pippin Properties, inc.